DHL Wijchen

13 juni 2023

DHL Wijchen

 

Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain breidt zijn activiteiten voor de life sciences & heathcare-sector verder uit door de bouw van een nieuw magazijn naast het magazijn voor Beckman Coulter. Beide nieuwbouwprojecten liggen op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen en maken deel uit van de zogeheten DHL Life Sciences & Healthcare Campus. Woensdag 28 februari ondertekenden burgemeester Hans Verheijen van de gemeente Wijchen en CEO DHL Supply Chain Benelux John Scherders het contract voor de kavelverkoop. Het gaat om een kavel op Bijsterhuizen-zuid met een oppervlakte van 39.622 vierkante meter.

De nieuwe hal biedt ruimte om verder te kunnen groeien, gaat 22.500 m2 tellen en zal de opslag en wereldwijde distributie verzorgen voor farmaceutische producten die gebruikt worden in de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten, MS en zeldzame ziektes zoals Batten disease. Deze activiteiten vinden nu plaats in een nabijgelegen locatie in Nijmegen die onderdeel van de campus blijft. Alle 300 medewerkers verhuizen mee en op termijn is er een uitbreiding van werkgelegenheid mogelijk voor ruim 30 mensen.

In het nieuw te bouwen magazijn wordt net als in de andere vestigingen van de campus gewerkt volgens de Good Distribution Practices van de farmaceutische industrie. Deze industrienorm houdt onder meer in dat de materialen onder specifieke condities opgeslagen en gecontroleerd worden. Bovendien zijn alle medewerkers getraind in specifiek vastgelegde werkmethodes met veiligheid voor de patiënt en beschikbaarheid van het product als leidraad. Uniek ook aan deze nieuwe locatie is dat stoffen opgeslagen kunnen worden in verschillende temperatuurzones (-80°C, -40°C, -20°C, 2-8°C, 15-25°C) en het magazijn een gesloten koelketen heeft.

Utiliteit

    DES MOOI WERK