Kopgebouw Dordrecht

15 juni 2023

Kopgebouw Dordrecht

Het Kopgebouw biedt een verbinding tussen bedrijven en studenten. Op de vierde en vijfde verdieping zal de Dordrecht Academy zich huisvesten. Ook zal hier een loopbrug te vinden zijn die het Kopgebouw en de Duurzaamheidsfabriek met elkaar zal verbinden. Op de overige verdiepingen is plaats voor bedrijven die passen bij het campusprofiel van het Leerpark, en een koppeling hebben naar techniek en innovatie. Deze combinatie maakt het Kopgebouw een plek waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar vinden en versterken. De 4e en 5e verdieping zijn reeds verhuurd en JWR zal de huurderswensen dan ook in het uitvoeringsontwerp meenemen. JWR is verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties.

Faciliteiten

Het gebouw biedt een grote mate van flexibiliteit. Het Kopgebouw krijgt een centraal atrium en op de vierde verdieping een verbinding met de Duurzaamheidsfabriek. De bovenste twee verdiepingen zijn bedoeld voor het hbo-onderwijs, de overige verdiepingen zijn beschikbaar voor innovatieve bedrijven en startups op het gebied van duurzaamheid, energie, nieuwe makindustrie en innovatieve maritieme oplossingen.  Het atrium geeft ruimte voor lunch, flexwerken, ontmoeten en het vieren van successen. Ook zijn er vergaderfaciliteiten beschikbaar.

Door de markante gevel met gedrapeerd theaterdoek zal het Kopgebouw een herkenningspunt bij de entree van het Leerpark, dat vanuit de trein, auto en op de fiets goed zichtbaar is.

Utiliteit

    DES MOOI WERK